GI-bröd med linfrön

gi-bröd linfrö
gi-bröd ägg

175 grader, 55 min. Total tid 65 min.

Som många andra GI-bröd är detta ett enkelt recept där alla ingredienserna blandas samman direkt, i en och samma bunke. Brödet innehåller både ägg och keso och är ett proteinrikt gott och saftigt matbröd. Brödet behöver inte jäsa. Ta fram en bunke, nedanstående ingredienser samt en brödform att baka brödet i.


Ingredienser

4 dl linfrön
1 dl sesamfrön
100 g nötter 
1 dl torkade gojibär
50 g kruskakli
1½ msk brödkryddor
6 ägg
2 tsk bakpulver
1 dl creme fraiche
250 g keso
50 g smält smör
solrosfrön (dekoration)

Blanda ner alla ingredienserna i bunken. Häll över degen i formen. Dekorera gärna med rikligt med solrosfrön innan du sätter in brödet i ugnen. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 55 min, 175 grader. Låt väl smaka!

LYCKA TILL! 



tillbaka >>