GI-bröd med dinkelmjöl

200 grader, 10-15 min Total tid 1 timma och 15 min

Dinkelmjöl är ett mineral- och proteinrikt mjöl som är lika lätt att baka som med vanligt vetemjöl. Om du vill kan du låta degen jäsa långsamt i kylskåpet under natten.
Hur som helst - här är ett recept på ett saftigt och aromrikt GI-bröd.


Ingredienser


50 g jäst
1 l dinkelmjöl
1 l rågmjöl
1 l vatten
3 tsk hel kummin
sesamfrön
flingsalt
 

Värm ugnen till 200°

1. Smula ner jästen i en bunke. Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt resten av vattnet, kummin och nästan allt mjöl. Blanda degen till knådbar konsistens.
2. Jäs under duk i 30 minuter.3. Kavla ut degen till tunna kakor direkt på bakplåtspapper.
Dekorera gärna med sesamfrön och flingsalt. Kavla lätt så de inte faller av.
4. Jäs i ytterligare 20 minuter. 5. Grädda brödkakorna 10 - 15 minuter och låt dem sedan svalna på galler.

LYCKA TILL!


Tillbaka >>