GI-bröd med nötter


200 grader, 45- 50 min. Total tid 60 min.
Detta är ett enkelt bröd att baka, som du enkelt kan variera genom att byta ut vilka nötter du blandar i. Du kan givetvis också byta ut aprikoserna mot annan valfri torkad frukt.
Ingredienser
3 dl dinkelmjöl
1 dl sojamjöl
2 dl grovt rågmjöl
½ dl pumpakärnor
½ dl linfrön
½ dl solrosfrön
2 msk fiberhusk
2 tsk bikarbonat
½ msk salt
2 dl blandade nötter
torkade aprikoser
4 dl yoghurt
2 tsk vinäger
Smörj en avlång form och bröa den med sesamfrön. Hacka nötter och aprikoser i lagom stora bitar. Rör samman alla ingredienserna. Häll över degen i den bröade formen. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. NJUT!